Communicatietrainer


Steldat... twee deelnemers, één tekenpotlood en één vel papier hebben. Samen houden ze het potlood vast en moeten proberen een huis te tekenen. Ze mogen daarbij niet overleggen. Bij de één verloopt het soepel. Er ontstaat een drie-dimensionaal huis met ramen en deuren. Bij andere deelnemers ontstaan hoekige lijnen en wordt er als het ware om het potlood ‘gevochten’. Het wordt een scheef, onregelmatig huis zonder raam of deur...


Eén blik of een zekere intonatie kan al een bepaalde sfeer creëren. In onze trainingen worden de deelnemers bewust gemaakt van hun manier van communiceren, zodat ze beter in staat zijn om het eigen gedrag aan te passen. Er worden handvatten aangereikt om op verschillende manieren boodschappen over te brengen.


Ieder heeft zijn manier van communiceren. Het gaat om de eigen valkuilen te leren kennen. Hierbij zijn waarnemen, aanvoelen en (anders) reageren belangrijke basisvaardigheden die getraind worden door middel van dynamische opdrachten. Er wordt in de training gebruik gemaakt van ondersteunende theorieën. In de trainingen kunnen diverse soorten gesprekken geoefend worden (sollicitatie-, beoordelings-, functionerings- en slecht nieuwsgesprekken).


... met de instructie om naar elkaar te ‘luisteren’, gaan ze een boom tekenen. Nu gaat het een stuk beter. Het potlood glijdt soepeler over het papier en er wordt gelachen. Ineens verschijnen er appels in de boom en boven op een tak een prachtige vogel met open bek, alsof ie zingt.Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.Steldat... gaat verder dan het zich voorstellen alleen.

 

Aanbod